BMC

[ Start ] [ Contact ] [ Sitemap ] [Zoeken]

 

Odyssee Reisgidsen

Monarchie & Republiek 

Herman Gorter

GroenLinks

Een Ander Nederland

Gepubliceerde artikelen

Dualisme

Zuidelijke Kaukasus

Dinsdagboek

Eerste Kamer

Raad van Europa

Emancipatiemachine

Stappen door de Nieuwe Stad

PSP

Reisverslagen

BMC

 

 

BMC: samen naar beter

 

Tussen 2007 en 2012 werkte ik als senior adviseur bij BMC, het grootste adviesbureau in de Nederlandse publieke sector. Voor BMC deed ik vooral opdrachten die op het snijpunt van (politiek) bestuur en de organisatie liggen, trainingen, coaching, adviezen over conflictbemiddeling, onderzoeksrapporten en  beleidsnota's. Daarnaast was ik actief voor BMC op internationaal vlak, met name in RoemeniŽ.

Enkele voorbeelden van deze activiteiten -soms in samenwerking met collega's - zijn openbaar, want te vinden op de de websites van de opdrachtgever. 

Hieronder volgen enige voorbeelden.

Onderzoek naar een betere samenwerking tussen de Waddeneilanden Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling. Titel van het rapport: Vast op Koers. Zie: www.dewaddeneilanden.nl > vastgesteld beleid > Vast op Koers

Onderzoek naar de gang van zaken rondom een grootstedelijk project: Voorsterpoort Zwolle, quick scan van een ambitieus project

Voor de gemeente Schiedam was ik enige tijd projectleider t.a.v. huisvesting en flankerend beleid voor tijdelijke arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa, o.a. resulterend in een kamerverhuurbeleid.

Voor de gemeente Almere schreef ik de  Sociale Agenda en de WoonVisie Almere 2.0